Labouchere voor Roulette

Winnend met Labouchere systeem voor Roulette

Het Labouchere systeem voor Roulette is ook wel bekend als het cancellation systeem en als het Split Martingale systeem en heeft veel enthousiaste gebruikers. Zoals bij andere goksystemen kan je er met het Labouchere systeem niet vanuit gaan om op de lange termijn positief uit te komen, maar het kan het spel wel een stuk leuker maken. Zeker wanneer je een specifiek bedrag in je hoofd hebt dat je graag zou willen winnen.

Hoe werkt het Labouchere Systeem?

In dit systeem is het belangrijk om eerst een doelbedrag te stellen dat je graag tijdens de huidige goksessie zou willen winnen. Je hebt ook pen en papier nodig om je vorderingen goed in de gaten te kunnen houden terwijl je speelt. Het eerste wat je doet is een reeks nummers opschrijven waarvan het totaal overeenkomt met het bedrag dat je graag zou willen winnen. Stel bijvoorbeeld dat je nu graag 100 euro wil winnen, dan verzin je een reeks zoals deze: 10 10 10 20 20 10 10 10

Het aantal nummers in je reeks bepaal je zelf en de volgorde is niet belangrijk. Het enige dat telt is dat het totaal overeenkomt met het door jou gekozen eindbedrag.

Nu ben je klaar om aan tafel te gaan. Het Labouchere systeem is net als veel andere systemen geschikt voor 50/50 spellen zoals rood/zwart en even/oneven. Je eerste inzet is de som van het eerste en het laatste nummer/bedrag uit je reeks. In dit voorbeeld is dat 10 euro plus 10 euro, zodat je eerste inzet 20 euro wordt. Als je wint dan streep je het eerste en laatste getal van je reeks weg, zodat de nieuwe reeks er als volgt uit ziet:10 10 20 20 10 10

De volgende inzet volgt weer uit de som van het eerste en laatste getal en dat is in dit voorbeeld wederom 20 euro. Als je zou winnen, dan streep je ook deze getallen weer door en zo ga je verder. Maar stel dat je verliest, dan neem je het bedrag dat je hebt verloren in die gok en schrijf je dat aan het eind van je reeks, die er dan als volgt uit komt te zien:10 10 20 20 10 10 20. De volgende inzet wordt nu 10+20=30 euro.

Het doel van het Labouchere systeem is om de hele lijn doorgestreept te krijgen. Als dit lukt zul je zien dat je inderdaad het bedrag hebt gewonnen dat je van te voren hebt gekozen.

Labouchere direct uitproberen tegen echte dealers?!

labouchere systeem voor roulette

Is de Labouchere methode een garantie voor winst?!

Roulette spelen met Labouchere strategieEen groot voordeel van het Labouchere systeem is dat je er vaak je doel mee bereikt tijdens roulette spelen in de diverse casino’s.

Omdat je twee nummers wegstreept als je wint en er slechts één bij komt als je verliest, is het winnen van iets meer dan 1/3 van de gokken voldoende om uiteindelijk de reeks helemaal af te maken en het doelbedrag te winnen. In roulette win je (met even/oneven en rood/zwart) iets minder dan de helft van de gokken, waardoor dit systeem in roulette goed toepasbaar is. Zolang je maar doorgaat totdat je de lijn af hebt, zegt de wiskunde dat je uiteindelijk je gekozen bedrag zal winnen.

Maar het Labouchere systeem kan snel duur worden. Zeker wanneer je opeenvolgende gokken verliest. Dit brengt een probleem met zich mee: het systeem kan je opdragen om meer in te zetten dan de tafellimiet (of meer dan het geld dat je nog bij hebt).

In deze situatie kan je een groot getal uit je reeks opsplitsen in meerdere kleine getallen. Hierdoor wordt wel het aantal gokken dat je moet winnen iets groter voordat je het doelbedrag bereikt.
Vraag jezelf af of jij de speler bent voor de Labouchere Strategie?

Het Labouchere systeem is perfect voor spelers die precies weten wat ze willen winnen en bereidt zijn om te stoppen wanneer ze dat doel bereiken. Soms zal je grote bedragen verliezen, als je veel pech hebt, maar vaak zal je de reeks af kunnen maken en precies de winst mee naar huis kunnen nemen die je van te voren had bedacht.

Een uitgebreide video over het Labouchere systeem

Leerzaam maar geen garantie

Tijdens het spelen van Roulette met systemen dien je wel te realiseren dat hoe leerzaam alle methodes en technieken ook zijn geen enkele roulette strategie is een garantie voor winst. Dat je er een voordeel mee kunt behalen is duidelijk, alleen in hoeverre het ook een sluitende methode voor winst is valt niet te voorspellen. Het Labouchere systeem is veel gebruikt bij professionele spelers.