Fibonacci reeks voor Roulette

Het Fibonacci Roulette Systeem

Roulette Fibonacci reeksDe Fibonacci reeks (of methode) is een reeks nummers die begint met 0 en 1, waarna het volgende nummer steeds de som is van de twee vorige nummers. Het is een reeks die steeds sneller groeit: 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,.. enzovoort.

De Fibonacci nummers hebben veel nuttige toepassingen in de wiskunde en verschijnen zelfs regelmatig in de beschrijving van natuurverschijnselen. Het is dus eigenlijk ook geen verrassing dat iemand heeft geprobeerd om de Fibonacci getallen te gebruiken als basis voor een roulettesysteem.

Maar eerst, gratis Roulette met de Fibonacci reeks!

roulette spelen kroon casinoRoulette spelen online

Hoe werkt het Fibonacci Systeem?

Waarschijnlijk kan je je al wel voorstellen hoe je dit systeem in roulette gebruikt. Het komt erop neer dat je met de hoogte van je inzet een Fibonacci-achtige reeks volgt, beginnende met een lage inzet en steeds hoger wanneer je een ronde verliest.

Zoals met de meeste Roulettesystemen werkt de Fibonacci methode voor de 50/50 inzetten bij Roulette spelen, zoals even/oneven of rood/zwart. Je begint met een lage inzet van bijvoorbeeld 5 euro.
Het is handig om van te voren de reeks uit te schrijven, zodat je het niet steeds bij hoeft te houden en uit je hoofd hoeft uit te rekenen. Wanneer je met 5 euro begint ziet de reeks er als volgt uit:
5 – 5 – 10 – 15 – 25 – 40 – 65 – 105 – 170 – 275 – …

Begin met het inzetten van het eerste bedrag van de reeks. Als je wint, blijf je dat bedrag inzetten, totdat je verliest. Wanneer je verliest schuif je een stap verder in de reeks. Na het eerste verlies zet je dus opnieuw 5 euro in en wanneer je dan weer verliest schuif je naar de 10 euro. Wanneer je wint, schuif je twee plaatsen terug in de reeks. Stel dat je bij de 25 euro was aanbeland en deze wint, dan zet je vervolgens 10 euro in, want dat is twee plaatsen terug in de rij. Als je speelt met het Fibonacci systeem is er geen vast einde. Je kan net zo lang of kort spelen als je zelf wilt.

De valkuil bij Fibonacci getallen reeks

Een van de voordelen van het Fibonacci systeem is dat het je in het algemeen minder kost dan andere progressieve systemen zoals bij een Martingale strategie. Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat je je inzet niet steeds verdubbeld na een verlies. Een andere reden is dat je na een verlies één plaats verder schuift in het systeem en na winst twee plaatsen terug. Omdat je namelijk meer dan 1/3 van de rondes wint speel je het grootste deel van de tijd aan het begin van de reeks (met de relatief lage bedragen).

Het grootste nadeel van de Fibonacci methode is hetzelfde als dat van het d’Alembert systeem, namelijk dat je na een winst niet noodzakelijk je voorgaande verliezen hebt goedgemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld de eerste drie rondes verliest (5, 5 en 10 euro) en vervolgens 15 euro wint, sta je nog op 5 euro verlies.

Ben jij de speler voor het Fibonacci Systeem?

Als je zoekt naar een redelijk agressief progressief goksysteem maar de kosten niet zo snel wilt laten oplopen als in het Martingale systeem, dan is het Fibonacci systeem wellicht interessant voor jou. Het Fibonacci systeem geeft je ook wat meer zaken om bij te houden en om over na te denken, waarmee je de dode momenten tussen spins kunt opvullen.
Als je een goksysteem zoekt waarmee je na een winst ook weer écht op winst staat, dan kan je beter het Martingale systeem gebruiken. Als je de inzet niet graag zo snel ziet groeien dan zou je eens naar het La Bouchere systeem kunnen kijken.

Wie was die Fibonacci?!

Roulette Fibonacci reeksDe rij van Fibonacci is genoemd naar Leonardo van Pisa, bijgenaamd Fibonacci, die de rij noemt in zijn boek Liber abaci. In woorden is elk element van de rij steeds de som van de twee voorgaande elementen, beginnend met 0 en 1. De rij van Fibonacci (vaak ook reeks van Fibonacci genoemd) blijkt interessante eigenschappen en verbanden te bezitten met onder andere de gulden snede. De eerste elementen van de rij [1] zijn dan als volgt:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, …

Het is evenwel niet duidelijk wie als eerste de rij heeft uitgedacht. Toen Fibonacci 20 jaar was, ging hij naar Algerije waar hij Indiase en Arabische wiskunde bestudeerde. Wellicht leerde hij daar de rij kennen.